Pentru o cură de slăbire, fără înfometare se administrează polen crud sau păstura zilnic, în doze crescătoare treptat. Astfel începem cu 1...2 lingurițe de ceai ( 1 linguriță=5 grame). Această cantitate se pune la dizolvat cu apă cu zeamă de lămâie și sirop de ghimbir cu miere, timp de 15 minute după care se consumă. Pentru început, timp de 2-3 săptămâni cantitatea se va administra după micul dejun, apoi se va încerca înainte de micul dejun. Dacă totul este OK se va mări doza de polen, treptat până la 4-5 lingurițe. Odată cu majorarea cantității de polen, micul dejun se diminuează, iar următoarea masă va fi prânzul. Datorită polenului sau a păsturii nu veți resimții senzația de foame până la prânz, deoarece acesta este o hrană excepțională, un produs complex care aduce întregul necesar de vitamine și minerale, atât timp cât este corect administrat.

Prepararea polenului se poate face și cu o seară înainte, păstrat la frigider.

Pentru cei care nu ați consumat niciodata polen, s-ar putea sa apără o ușoară senzație neplacută la nivelul stomacului. Motivul este încărcătura mare proteică a polenului ce determină producerea bruscă de suc gatric.

Pentru cei care nu pot consuma polen, acesta se înlocuiește cu păstură. Astfel 2 lingurițe de polen șe înlocuiesc cu 1 linguriță de păstură.

Siropul de ghimbir cu miere se poate utiliza atât cu zeamă de lămâie cât si în ceai. Este recomandată înlocuirea cafelei de după amiază cu un ceai cu ghimbir, deoarece potolește pofta de dulce și este ușor energizant.

Contraindicații

  • Supra-dozarea de polen se cunoaște prin scaune moi, de culoarea polenului, care pot ajunge la scaune diareice. 
  • Contraindicații sunt doar pentru cei alergici la polenul entomofil, adică polenul cules de albine, gastrite severe, ulcer gastric. 
  • Cei care sunt alergici la polenul anemofil, adică polenul purtat de vânt, pot încerca să consume acest produs cu prudență. Cam 20% dintre aceștia nu vor suporta nici polenul cules de albine

Mare atenție dacă consumați și polen și mic dejun și prânz veți lua în greutate.