Polen
Polenul de albine este este pulberea fină, care se formează în staminele florilor, pe care albina o amestecă cu saliva, iar apoi o transportă pe piciorușele posterioare.
Polenul este definit ca fiind “super-aliment, fiind un aliment foarte complex, ce conține majoritatea nutrienților de care are nevoie corpul uman pentru a supraviețui. Valoarea nutritivă și terapeutică este superioară mierii de albine. Compoziția chimică este foarte complexă, fiind alcătuită din proteine, zaharuri, lipide, vitamine, enzime, substante minerale, fitohormoni, pigmenți de natura carotenoidă și flavonoidă.
Polenul de albine conține: complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12), antioxidanți, betacaroten, vitamina C, vitamina E, acid folic, provitamina A. Din categoria mineralelor amintim: fosfor, calciu, potasiu, fier, magneziu, iod. Polenul crud este cea mai importantă sursă de protein vegetale, majoritatea sub formă de aminoacizi. El reprezintă o sursă excelentă de protein pentru vegetarieni sau pentru cei ce țin post.
Datorită compoziției complexe, polenul este un aliment natural complet, cu beneficii extraordinare pentru organismul nostru. Este recunoscut pentru proprietățiile antiinflamatoare, antifungice, antivirale și antibacteriene. Acesta este utilizat ca supliment nutrițional, revigorant, pentru stimularea organismului și a imunității
Iată care sunt beneficiile polenului asupra organismului nostru.
- Întărește sistemul imunitar.
- Tratează alergiile.
- Detoxifierea organismului
- Trateaza tulburarile intestinale.
- Protejeaza sistemul respirator,
- Remediu pentru prostată.
- Susține sistemului cardiovascular.
- Sursă de energie
- Înfrumuseţează pielea
- Remediu pentru dezvoltarea copiilor
- Scăderea în greutate