Păstura, un excelent probiotic natural

Păstura, numită și "Pâinea albinelor "este o sursă vitală de probiotice, esențială în tratarea infecțiilor și afecțiunilor digestive.

Fiind un produs bogat în probiotice este recomandată a fi folosită ca și adjuvat în timpul tratamentul cu antibiotice, pentru a preveni dezechilibrul florei intestinale.

Vă recomand să o folosiți și în vacanțele la mare din 2 motive:

1.      Un sistem imunitar puternic se clădește vara, sub razele soarelui (oferim organismului păstura, îi oferim vitamine, minerale și probiotice)

2.      Prin aportul de probiotice se poate evita o toxiinfectie alimentară sau efectele nedorite a unei enterocolite prinse din ”aer” pe malul mării

Ce este păstura?

Polenul  este adus în stup de către albinele lucrătoare, iar apoi este preluat de către albinele tinere prelucrătoare. Acestea îl frământă cu mandibulele, adăugându-i enzime din corpul lor (glande hipofaringiene),  îl presează cu capul, iar apoi adaugă miere în treimea goală a celulelor. După o perioadă de minim 30 de zile în stup, polenul devine păstură.

Mierea, enzimele adăugate şi o fermentaţie limitată şi controlată inhibă puterea germinativă a polenului, iar factorii alergenici din polen dispar.

În urma transformării polenului în păstură, sub acțiunea substanțelor adăugate de către albina se dezvoltă  bacterii anaerobe Lactobacillus, care folosesc glucidele ca sursă de oxigen, producând în schimb acid lactic, Paralactobacillus și Bifidobacterium (bacterii prietenoase cu tractul intestinal) în cantități foarte mari, fiind foarte importante în păstrarea unui sistem digestiv sănătos și ferit de infecții, dar și pentru stimularea răspunsului imunitar.  

Păstura proaspătă este un excelent probiotic, bogat în fermeți lactici.

Cele mai importante bacterii sănătoase aflate în compoziția păsturii sunt Oenococcus (important pentru fermentarea vinului), Paralactobacillus (important pentru fermentarea alimentelor), Bifidobacterium (asociat cu iaurturile) și bacterile lactice, fundamentale în transformarea polenului în păstură și conservarea acesteia.

Mod de administrare

·         Adjuvant în tratamentul afecțiunilor tubului digestiv

            1 linguriță (10 gr)/zi

·         Adjuvant în tratamentul anemiei

1-2 lingurițe (10-20 gr)/zi

·         Adjuvant în tratamentul hepatitei sau ca și hepatoprotector

1-3 lingurițe (10-30 gr)/zi în trei reprize pe zi

·         Adjuvant în creșterea imunități

1-2 lingurițe (10-20 gr)/zi

·         Adjuvant în afecțiunile sistemului nervos

1-2 lingurițe (10-20 gr)/zi

Să rămâneți sănătoși!