Păstura, un excelent probiotic natural
Păstura,
un excelent probiotic natural
Păstura, numită și "Pâinea albinelor "este o
sursă vitală de probiotice, esențială în tratarea infecțiilor și afecțiunilor
digestive.
Fiind un produs bogat în probiotice este recomandată a fi
folosită ca și adjuvat în timpul tratamentul cu antibiotice, pentru a preveni dezechilibrul
florei intestinale.
Vă recomand să o folosiți și în vacanțele la mare din 2
motive:
1.
Un
sistem imunitar puternic se clădește vara, sub razele soarelui (oferim
organismului păstura, îi oferim vitamine, minerale și probiotice)
2.
Prin
aportul de probiotice se poate evita o toxiinfectie alimentară sau efectele
nedorite a unei enterocolite prinse din ”aer” pe malul mării
Ce este păstura?
Polenul este adus
în stup de către albinele lucrătoare, iar apoi este preluat de către albinele
tinere prelucrătoare. Acestea îl frământă cu mandibulele, adăugându-i enzime
din corpul lor (glande hipofaringiene), îl presează cu capul, iar apoi adaugă miere în
treimea goală a celulelor. După o perioadă de minim 30 de zile în stup, polenul
devine păstură.
Mierea, enzimele adăugate şi o fermentaţie limitată şi
controlată inhibă puterea germinativă a polenului, iar factorii alergenici din
polen dispar.
În urma transformării polenului în păstură, sub acțiunea
substanțelor adăugate de către albina se dezvoltă bacterii anaerobe Lactobacillus, care folosesc
glucidele ca sursă de oxigen, producând în schimb acid lactic, Paralactobacillus
și Bifidobacterium (bacterii prietenoase cu tractul intestinal) în cantități
foarte mari, fiind foarte importante în păstrarea unui sistem digestiv sănătos
și ferit de infecții, dar și pentru stimularea răspunsului imunitar.
Păstura proaspătă este un excelent probiotic, bogat în
fermeți lactici.
Cele mai importante bacterii sănătoase aflate în
compoziția păsturii sunt Oenococcus (important pentru fermentarea vinului),
Paralactobacillus (important pentru fermentarea alimentelor), Bifidobacterium
(asociat cu iaurturile) și bacterile lactice, fundamentale în transformarea
polenului în păstură și conservarea acesteia.
Mod de administrare
·
Adjuvant
în tratamentul afecțiunilor tubului digestiv
1
linguriță (10 gr)/zi
·
Adjuvant
în tratamentul anemiei
1-2 lingurițe (10-20 gr)/zi
·
Adjuvant
în tratamentul hepatitei sau ca și hepatoprotector
1-3 lingurițe (10-30
gr)/zi în trei reprize pe zi
·
Adjuvant
în creșterea imunități
1-2 lingurițe (10-20
gr)/zi
·
Adjuvant
în afecțiunile sistemului nervos
1-2 lingurițe (10-20
gr)/zi
Să rămâneți sănătoși!
1 Comentariu(i)
Am colesterol trigliceride și constipație pot să iau Păstură?
Lasa un comentariu