Primul produs apicol care m-a fascinat a fost un amestec de miere, polen și propolis. L-am cumparat de la un apicultor în vârstă când Dani avea un an. Avea un gust groaznic. Ne chinuiam cu el, dar eram motivată de faptul că Dani avea o lene profundă de a mânca. Și pentru că într-un an de zile am reușit să consumăm un borcănel de 150 de grame m-am gândit că ar trebui să îmi creez eu rețeta de acest amestec, numit de apicultori energizant.
Ce este energizantul apicol?


Energizantul este un complex apicol realizat din miere, polen și propolis. Acuma rețetele sunt multe, metodele de omogenizare sunt variate. În general apicultori folosesc polen uscat. Aici am vrut sa fiu mai interesantă și am înlocuit polenul uscat dizolvat
cu apă cu polen crud, pe care l-am dizolvat în miere. Gustul a fost schimbat, textura, inclusiv termenul de valabilitate. Când am modificat rețeta m-am gandit la proprietățile polenului crud versus polen uscat. Dar cantitățile de polen, miere și propolis le-am stablit altfel. Anume, mi-am pus mofturosul șef pe masă, am pus într-un vas polenul crud, propolisul și am început să adaug miere, până când i-a plăcut gustul. Din punctul meu de vedere rezultatele energizantului au fost fabuloase. Dani în timpul creșei a avut câteva răceli superficiale, iar de grădiniță nici nu mai vorbesc. Dar nu acesta a fost testul suprem al energizantului. Testul a fost Sarah. După un chin de 9 luni în care bebele meu a fost imobilizată în ghips, din cauza rahitismului, am început să îi dau și ei energizant. Surpriza a fost mare, astfel după  două luni, analizele erau aproape bine. Ce poate fi mai frumos decât doi copii sănătoși. Astfel am vazut rezultatele noastre și am vrut să îmbunătățesc rețeta, am mai adăugat și sirop de cătină, energizantul forte. Ce o fost în capul meu când m-am gândit la siropul de cătină? Nimic mai simplu cătina=ginsengul românesc, pentru că ”Adevărata valoare stă în lucrurile simple” numai să avem ochii minți deschiși să le vedem.  Dragostea și devotamentul meu pentru copii mei au fost răsplătite, pentru că acest produs a început să fie cunoscut și apreciat. Apreciat în primul rând de Dani, Sarah și Sorin. Apreciat de cine vrea să îl aprecieze și să îi recunoască valoarea. Valoarea dată de 4 lucruri simple – miere, polen crud, propolis și cătină.
Până acum mulțumirile primite pentru Energizantul Forte erau legate de creșterea imunității la copii, creșterea poftei de mâncare, reglarea tranzitului intestinal, anemii, în stări de oboseală, în anumite boli cronice. Astfel, săptămâna trecută am avut o plăcută surpriză, mi-a mulțumit un sportiv de performanța. Wow.


Mai am un singur of și anume să îi schimb denumirea, care să reprezinte toate proprietățile lui.