Cătina, numită și ”Ginsengul românesc” este un fruct care face minuni pentru sănătate. Fructul este bogat în vitamine, în special vitamina C, beta-caroten, minerale și acizi grași. 

Cătina este un excelent imunostimulator și îți ajută organismul să se refacă după boală. 

Cătina este foarte versatilă și se poate consuma sub formă de suc, sirop, infuzie, în amestecuri cu miere sau pulbere uscată. Indiferent de modul de administrare, toate îți vor aduce un conținut important de vitamine și minerale, astfel încât organismul să fie pregătit să lupte cu gripa sau răceala.

Siropul de cătină cu miere se obține prin presarea la rece a boabelor la care se adaugă miere, rezultând astfel un adevarat elixir pentru sănătate.  Este foarte important ca cantitățile dintre cele să fie echilibrate, o cantitate prea mare de cătină, poate deranja stomacul. 

Beneficiile siropului de cătină cu miere și propolis

  • Combate simptomele de răceală și gripă
  • Aliat al sistemului digestiv și hepatic
  • Are rol hepatoprotector
  • Bogat în antioxidanți
  • Protejează sănătatea inimii, poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare
  • Are rol de imunostimulator
  • Protejează organismul împotriva gripelor de sezon
  • Are rol în evitarea/întârzierea stresului oxidativ
  • Susține și întărește mecanismele imunitare
  • Crește rezistența organismului
  • Completează carențele de vitamine și minerale
  • Are efect antiinflamator, ceea ce îl recomandă in artrită, gută

Mod de administrare

Deoarece cătină are o cantitate foarte mare de vitamina C, care este o vitamina hidro-solubila, este important ca siropul să fie diluat cu apă și lăsat 10 minute să se activeze vitamina C.

Daca alegi să consumi siropul cu scop preventiv:

  • 2-4 linguri/zi (adulți)
  • 2-4 lingurițe/zi (copii)

Daca consumi  în scop curativ 

  • 2-4 linguri/zi (adulți) de 3 ori pe zi
  • 2-4 lingurițe/zi (copii) de 3 ori pe zi

Contraindicațiile consumului de sirop de cătină:

Siropul de cătină nu se consumă niciodată seara, datorită efectului energizant.

Consumul de cătină nu este recomandat persoanelor care consumă în paralel medicamente anticoagulante şi anti-plachetare precum Aspirina, Diclofenacul sau Ibuprofenul.