În ultimele zile, problema majora a mămicilor este ce să-i dau copilului să nu mai tușească, să nu ii mai curgă nasul, iar primul răspuns pe care îl aud este ”Fă-i aerosoli”, și lista de soluții pentru aerosoli este foarte lungă.

      Pentru mine cea mai simplă soluție pentru aerosoli este apa distilată cu propolisul.

       De ce?  

 
      O primă descoperire legată de aerul de stup a fost în anul 1978, când un apicultor din Austria, Iachimovici, s-a vindecat de astm bronșic, datorită lucrului în stupină. Astfel pentru studiul efectelor aerului de stup, o altă familie de austrieci au realizat o instalație formată din ventilatoare, cu filtre care absorbeau aerul de stup și îl transmiteau printr-un tub la pacient cu ajutorul unei măști faciale. Inhalarea aerului produs în stupi, are un efect extrem de benefic pentru starea psihofizică. Astfel acest aer ajută în condiții de bronșite, astm, alergii, boli pulmonare, susceptibilitatea la infecții, sistem imunitar slăbit, infecții ale tractului respirator, dureri de cap, stres și depresie. 
         La domiciliu se poate obține un efect asemănător cu ajutorul aerosolilor cu propolis.
         În cazului bolilor respiratori se pot face ședințe de aerosoli cu tinctură de propolis diluată cu apă în proporție de 1:1, se fac 2 ședințe pe zi de câte 5 minute, într-o durată de 15-30 de zile. Acest tip de aerosoli ajută la eliminarea secreției purulente din sinusuri, la dezinfectarea și refacerea mucoasei sinusale, dar și la creșterea rezistentei la răceli.
        Eu, personal pun între 10-15 picuri de tinctură de propolis la 3 ml de ser fiziologic în aparatul de aerosoli. După realizarea aerosolilor, recipientul în care se pune soluția se șterge cu spirt sau alcool, datorită urmelor de propolis.