Beneficiile siropului de muguri de brad cu propolis, merișor și miere

 

 

Muguri de brad apar la sfârșit de luna mai, început de luna iunie. Noi întotdeauna culegem mugurii de brad în jurul datei de 15 iunie, de la munte.

Excelenta acestui sirop de muguri de brad este data de aportul de propolis și merișor pe care l-am adăugat în maceratul de muguri de brad cu miere. Astfel rezultatele sunt mult mai rapide. 

Siropul de muguri de brad este cel mai cunoscut pentru capacitatea sa de a calma și trata tusea.

Beneficiile siropului de muguri de brad pentru sănătate sunt:

·         Susține sănătatea sistemului respirator. Calmează tusea, este benefic în tratamentul în caz de bronsiță și astm bronsic, dar este un remediu excelent pentru răceală și durerile în gât cauzate de răceală

Administrare: Se iau câte 6-10 lingurițe de sirop de brad preparat la rece în miere

·         Recomandat în caz de anemie.  Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează şi reglează metabolismul, având efecte regenerante miraculoase.

Administrare: Se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau câte 2-3 lingurițe de sirop de muguri de brad obținut în miere, înainte de fiecare masă principală.

·         Ajută digestia și înlătură diareea prin precipitarea proteinelor din conținutul intestinal

Administrare: Cu 10-15 minute înainte de masă (câte două lingurițe), acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.

·         Amelioreaza durerile reumatice în caz de reumatism acut sau degenerativ a articulațiilor

·         Ameliorează inflamațiile căilor renale (nefrita, pielita, cistita, uretrita) stimulând secreția și excreția de urină

·         Înlătură astenia de primavară și întărește funcțiile vitale

Siropul de brad se poate folosi ca îndulcitor pentru ceaiuri, având o acțiune benefică asupra imunității